Busringningar, fredagsmys och svengelska

Lite om allt med Jonas och Mats handlar denna fredag om ungdomens och tydligen också gubbålderns busringningar, ett Hassan i realtid. Dessutom om Hans Rosling och vikten av rätt kontext för att imponeras. Och avslutningsvis pratar vi om det något överdrivna behovet av att prata flytande engelska.

Sedan är det noterbart att Fredrik Lindströms program hette Värsta språket och att det är påtagligt fredag vilket ger en del flams i diskussionerna.

Hans-Rosling

 

David Batra – Alkoholistritat

Hans Rosling – mediokert om Ebolaspridning

Hans Rosling – genialt om fattigdom

Värsta språket med Fredrik Lindström

Glidande medelvärde

En kommentar

 1. Bästa podd-förebilder,

  Hela veckan har jag haft som föresats att kommentera era insatser i poddosfären, men av olika anledningar misslyckats uppfylla nämnda föresats. Så, härmed åtgärdas detta tillkortakommande.

  Med risk för att framstå som en ryggdunkare skulle jag vilja meddela att den häringa podden ni sportar på LOAMJOM växer för varje dag. Men. Den sänker min surfmängd till botten när jag lyssnar till den på vägen hem från jobbet. Kanske bör jag utmana mig själv att begripa hur man laddar ner den och lyssnar offline? Inte för att jag vet om det är möjligt, men det förefaller som det mesta går att ladda ned för offlinelyssning nuförtiden. Hur som helst. Keep it up och stay off the lunch wine på fredagarna så kan det här mycket väl utveckla sig till min favoritpodd.

  För att fylla det här inlägget med lite innehåll avslutar jag med att lista mina sju underverk som komplement till donFredriks utmärkta lista till förra avsnittet:

  1. Cheops pyramid
  2. Eurotunneln
  (1-2 är bara show off för att jag varit inne i båda två)
  3. Portman Road
  4. Robotgräsklippare
  5. Telefonen
  6. Chips
  7. En sån där grej som man delar äpplen i klyftor med. Sjukt smidig pryl.

  Märk väl att smileys har utelämnats i kommentaren ovan för läsaren att själv lista ut var dylika ofog borde infogas i en text bygg för emoticons. Allt för konsten 🙂

  Er tillgivne,

  Niklas
  Sidovagnsslav i #tvåapåbollen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s